műanyag erkélyajtó

Ezért is fontos a megfelelően hőszigetelt műanyag erkélyajtó

Az otthon kialakítása, a belső elrendezés és a színek világa alapvetően határozzák meg azt, hogy miként érezzük magunkat a négy fal között. Sokan nem is tudják, hogy a nyílászárók ebben kiemelt jelentőséggel bírnak. Nem véletlen, hiszen rendszerint nagy felületet foglalnak el, így színük és tényleges funkcionálásuk korántsem elhanyagolható.

 

A legszigorúbb előírások szerint szigetelt műanyag erkélyajtó profilok több előnnyel is járnak. Maradjunk elsőként a színeknél, amelyeket jól eltalálva harmonikus összkép valósul meg az erkélyen. A tolóajtó rendszerek minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen egyszerűen használhatóak, nem foglalnak plusz helyet és tulajdonképpen bármilyen stílushoz kiválóan passzolnak. A szín-és fadekor kínálatban mindenki rátalálhat arra, amely a leginkább passzol ízléséhez és otthonához.

Persze az esztétikum mit sem érne, ha nem társulna kifogástalan hőszigeteléssel. A nagy üvegfelülettel rendelkező erkélyajtók esetében ez rendkívül fontos. A többkamrás profil, a teljes szárnyban körbefutó minőségi tömítések, valamint a hőhídaktól mentes küszöb együtt gondoskodnak a megfelelő hőszigetelésről. Ennek köszönhetően a hideg hónapokban a meleg valóban a lakásban marad, és mégis élvezhetjük a beérkező fény pozitív hatásait.

 

A tolóajtó rendszer egyébként rendkívül elegánsnak számít, és a választott színnel stílust teremthet mind az erkélyen, mind a belső térben. Az optimális hőszigetelési jellemzőknek hála nem fordulhat elő, hogy kellemetlen huzat-jelenséget tapasztal, vagy penészesedés jelentkezik a nyílászáró környékén. Ez utóbbi sok otthonban jelent problémát, és sajnos akár a lakók egészségére is rányomhatja bélyegét. Érdemes tehát olyan korszerű nyílászáró típust választani, amely a nagy felületű erkélyajtó esetében is megállja a helyét.

 

A műanyag profilok ideális választásnak bizonyulnak azok számára is, akik nem szeretik a hosszas karbantartási munkálatokat. Egyszerűen tisztítható felületüknek köszönhetően évek múlva is kiváló állapotban maradnak, és újszerűen szolgálják az otthon kényelmét, kellemes belső mikroklímáját és persze az általuk nyújtott esztétikai értéket.

About the author