2024-05-24

Diákszámla – kötöttségek nélkül

A diákoknak is szükségük van bankszámlára, ami lehetőleg minél kevesebb költséggel járjon. Van megoldás: a diákszámla!

A diákszámla előnyei

A bankszámlanyitás nem csak a felnőttek kiváltsága és lehetősége. A diákoknak is jól jön a számla az ösztöndíj, zsebpénz vagy akár a diákmunkából származó jövedelem felhasználásakor.

Persze az ő pénzügyeik jócskán eltérnek a rendszeres munkabért kapó felnőttekétől, így előnyös, ha a bankszámla igazodik az eltérő igényekhez és lehetőségekhez. A jó hír, hogy léteznek a diákokhoz passzoló bankszámlák, amelyeket már online is meg lehet nyitni.

Akad olyan bankszámlaszolgáltatás (továbbiakban: diákszámla), amelynek 0 forint az ügyfélkapcsolati díja, ráadásul -ha a pénzügyek megkívánják- akár korlátlan számban nyitható forint- és devizaszámla is.  Diákszámláról a betéti kártya szolgáltatás keretében kibocsátott bankkártyával a vásárlás díjmentes, bel- és külföldön is. A rugalmas bankolást segíti, hogy ingyenesen használható az internetbanki és mobilalkalmazás és a telefonos szolgáltatás is.

Diákszámlát már 14 éves kortól lehet nyitni, és akár 26 éves korig használható, a lényeg, hogy még legyen érvényes a diákigazolvány. Az online is megnyitható diákszámlával mindig képben lehet azzal, hogy mi történik a pénzügyeivel és plusz kedvezményeket is igénybe tud venni.