2024-04-18

Ásvány ékszerek hatásai

Már az ősidőkben is viseltek a nők és férfiak is különböző ékszereket, amely mai napig fennmaradt. Az ékszerek viselése nem csak divat kérdése lehet, hiszen valaki emlékőrző ékszert visel, más pedig az egészségre, közérzetre jó hatással lévő ékszereket hord.

Az ásvány ékszerek nem csak szépek és divatosak, hanem nagyon sok pozitív hatással rendelkeznek, amelyeket viselőjük számára adnak át, így nem csoda, hogy ezek az ékszerek egyre közkedveltebbek. Az ásványokból készült karkötők, nyakláncok, fülbevalók stb. nem csak közérzetünkre vannak jó hatással, hanem bizonyos betegségek esetén is segítségünkre lehetnek. Íme néhány példa:

  • Az Angelit, vagyis másnevén az angyalkő, igen nagy gyógyító erővel bír. Nyugtató hatásának köszönhetően, segít a belső béke megtalálásában. Segíti csökkenteni a gyulladásokat, valamint helyreállítja a szövetek állapotát. A Skorpió, Halak és Rák csillagjegy szülöttjeihez ez a kő igazán illik.
  • Az Argonit nagyrészből kalciumból áll, így segít a csontok regenerálódásában, valamint segít a test vas felvételében. Ezek mellett az idegesség ellen is segítségünkre lehet. A Bak csillagjegyhez illik a leginkább.
  • Az Asztrofillit segítségével enyhíthetőek az emésztéssel kapcsolatos problémák, segíti a vastagbél működését. Ennek az ásványnak a segítségével tett készekké válhatunk.

A fenti példákból is látszik, hogy az ásvány ékszerek nem csak egyszerű ékszerek, hanem mindegyik saját tulajdonsággal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően tulajdonosuk életét kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé teheti.