2024-07-18

A megfelelő dermokozmetikumok használata irritált bőrre

Gondolom számos férfitársamnak ismerős a szituáció, amikor a sima arcbőr érdekében nekiesik a borotvának és megszabadul a borostájától. A babapofi sok nőnek vonzó lehet, ezért természetesen megéri az áldozat, de akinek érzékenyebb bőre van, már bizonyára van tapasztalata a Dermokozmetikumok területén. A munkahelyemen előírás a mindennapos borotválkozás, így számomra ez egy rendszeres probléma, amivel szembe kell nézzek. Próbálkoztam rengeteg kenceficével, illetve kipróbáltam az összes eldobható, egypengés, cserélhető fejű, 5 pengés borotvát, ami szerintem létezik a piacon. Számomra az igazi nagy áttörést a Vichy Homme borotvagél nyújtotta, mely kifejezetten érzékeny bőrű férfiaknak készül.

Az a fránya száliránnyal ellentétes felhúzás az oka mindennek. Mivel ez általában a második érintkezése a pengének a bőrrel, így a hámsejtek sérülékenyebbek. Ilyenkor, nem megfelelő kezelés esetén perceken belül érkezik a pirosan izzó, égő arcbőr. Én borotválkozás után, egy arcmosást követően felviszem a gélt, ami tökéletesen hidratálja a bőröm és így az irritáció maximálisan elkerülhető. Természetesen számos egyéb tényezőt figyelembe kell venni, ha valaki az említett problémával küzd. A borotvagél jobb fedést biztosít, valamint jobban felpuhítja a bőrt, így kevésbé lesz sérülékeny a bőr. Egy penge tapasztalatom szerint maximum 2-3 borotválkozásra hitelesített, utána sokkal jobban roncsolja a bőrt és tépi a szőrt. Ugyanakkor fontos a megfelelő fertőtlenítése és a higiénikus tárolása az eszköznek, hogy az apró sérüléseket még véletlenül se fertőzze el.  Én személy szerint egy pengés biztonsági borotvát használok, amit minden egyes nap fertőtlenítek a borotválkozások előtt és után is. Ezt követően jönnek a dermokozmetikumok. Azt gondolom, hogy ez egy kihagyhatatlan lépés az irritáció elkerülése érdekében. Amióta a gélt használom, a bőrirritációt teljesen kizártam az életemből, nincs több viszketés, bőrfájdalom. A gél rendelkezik egy nem-kiszárító formulával, ami elsődlegesen felel a pozitív hatásért.

Az oldalon egyébként számos más dermokozmetikumot lehet találni. A feleségemnek is innen szoktam megvenni az arckrémet és a szemkörnyékápolót, így a kiszállítás díjmentes, tehát még a bolti sorban állás sem okoz gondot. Sőt, nem kell ahhoz sem nagy szerencse, hogy egy-egy jó akciót fogjon ki az ember. Gyakorlatilag folyamatosan vannak kedvező áron elérhető, akciós tételek és közben még néha kuponkódot is kap az ember, például most is fut egy kuponakció, amivel még kevesebb vásárlási tétel mellett is ingyenes a kiszállítás. Szóval szerintem érdemes nyomon követni a prevenciopatika.hu-t, ha fontos a jó ár és a kedvező ajánlatok. Mellette pedig nagy valószínűséggel megtalálhatja az ember a keresett terméket, akár a dermokozmetikumok, akár bármilyen más cikkek között, hiszen rengeteg témakörben jártasak ebben az online gyógyszertárban és széles kínálattal állnak a megrendelők elé ezeken a területeken.

A weboldal jól strukturált és könnyen megtalálhatóak a keresett dermokozmetikumok. Én már régóta innen intézem a kencék és a házi patika készletének utántöltését. Budapesti vagyok, így alapvetően, ha munka után beugrok egy boltba, valószínűleg, hozzám hasonlóan másik 50 ember dönt ugyanígy, ez gyakran a munka utáni szabadidőm legértékesebb részét vitte el. Nyilván nem biztos, hogy minden területen, mindenkinek megfelelő az online vásárlás, de a ruhákkal ellentétben ezeket a krémeket alapvetően sem tudod „felpróbálni” az üzletben, tehát ilyen szempontból, sincs benne rizikó. Azt javaslom, nézz körül te is az oldalon és próbáld ki az irritációmentes borotválkozást.