2024-05-24
Színes hullámlemez árak

Színes hullámlemez árak – Miből lehet válogatni?

A hagyományos trapézlemezek közül érdemes megemlíteni a színes hullámlemezt. A lágy megjelenésű tetőfedő anyag egyre több családi ház tetején tűnik fel, hiszen sokan rájöttek számos előnyére.

Milyen általános jellemzői vannak a hullámlemeznek?

A hullámlemezek, ahogy a neve is sejteti hullámos formájúak és általában 0,4 és 0,75 milliméter között változik a vastagságuk. A horganyzott tetőfedő anyag acéllemezből kerül legyártásra és egyik oldalán egy műanyag bevonatot is képeznek, hogy minél időtállóbb megoldást nyújtsanak az ingatlantulajdonosoknak. A lemezeket jelöléssel is ellátják, hogy pontosan a megfelelő lemezt tudjuk kiválasztani. Az S és a SIN szám esetében a betű jelzi a szinuszt, míg a következő szám a lemez magasságát. A magasságot mindig milliméterben adják meg a gyártók. Vegyünk is egy példát: az S16-os hullámlemez például 16 milliméteres magasságú.

Milyen típusok közül választhatunk?

Bitumenes, illetve a műanyag hullámlemez közül választhatunk felhasználási terület szerint. A legolcsóbbak a műanyag lemezek, amelyeket akkor érdemes megvásárolni, ha a tetőszerkezet csak egy könnyű tetőfedő anyagot bír el. A bitumenes lemezektől sem kell megijedni, hiszen ma már formaldehid-mentesen gyártják így környezetbarát technológiának minősül.

 

Milyen előnyei vannak a hullámlemez tetőnek és melyek a felhasználási területei?

Lakóépületeknél, mezőgazdasági vagy ipari épületeknél is használhatjuk a hullámlemezeket. Talán még sokan emlékeznek a régi hullámpalákra, amelyek sajnos károsak az egészségre, hiszen azbesztet tartalmaznak. Ahol ilyen hullámpalák vannak ott érdemes minél előbb lecserélni a tető borítását a modernebb hullámlemezre. A régi hullámpalák nem csak bontáskor okozhatnak megbetegedéseket, hanem akkor is, amikor elöregedés során a levegőbe porszemek jutnak. Magyarországon még nagyon sok épület rendelkezik régi hullámpala tetővel, így ezeknek a lecserélése kiemelt fontosságú.  Az esztétikus és könnyű hullámpala telepítése nem túl bonyolult, így érdemes megfontolni a megvásárlását. Ez az olcsó megoldás képes helyettesíteni más, sokkal drágább tetőfedő megoldásokat, így, ha alacsony az újjáépítés vagy az építkezés költségvetése, akkor ezt a lehetőséget nem érdemes szem elől téveszteni. A hullámlemez tetőket nagyon könnyű tisztán tartani és sok esetben az eső is elvégzi helyettünk ezt a feladatot. Akik előnyben részesítik azokat az anyagokat, amelyek nem terhelik a környezetet bátran válasszák ezt a megoldást, hiszen a hullámlemezek újrahasznosíthatók.

 

Milyen áron érhető el a hullámlemez?

hullámlemez árak színenként változnak. Jelenleg az építkezők közel 20 szín közül választhatnak 2390 és 3790 Forint közötti négyzetméter áron. A gyártónál meg lehet rendelni a házhozszállítást, de igény szerint mi magunk is át tudjuk venni az országban lévő 5 telephely bármelyikén. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen tetőfedő megoldás számunkra a legideálisabb, akkor a szakemberek szívesen adnak tanácsot az ország több pontján vagy akár telefonon is.