2024-06-16

Ne csak a könyv borítóját nézzük, hanem a hátlapot is

Hiszen, az, ami benne foglaltatik a könyvben, az olyan hamar úgysem fog kiderülni, inkább csak a végén…

Illetve, azt javaslom, hogy nézzük az elejét is persze először, de az tényleg csak az érem egyik oldala, ezt jó, ha tudjuk!… Na jó, mielőtt belekeverednénk ebbe a képzavarba, hadd mondjak egy példát arra, szerintem mi igazolja már jó előre, hogy egy szolgáltatás minőségétől többnyire csak jókat várhatunk. Itt van például a Vízgázfűtésszerelő 24 weboldala (vizgazfutesszerelo24.hu). Ez tűnik nekem a reprezentálásra legalkalmasabbnak, a „ vízszerelő budapest ” találatai közül. Két fő pont, hogy miért:

  1. Ők értik, mitől lesznek figyelemfelkeltők, meg tudják szólítani élből a vízszerelő budapest szavakra rákeresőket, mert tudják mire fókuszál a mai, neten szörfölő ember.
  2. Ugyanakkor hamar eljutunk odáig a honlapjukon, hogy be is tudják bizonyítani, hogy nem csak a marketinghez értenek. Hanem magukhoz a felsorolt szakmákhoz is: vízszerelő, gázszerelő, fűtésszerelő, duguláselhárító. Ezek mind feljönnek egyszerre végül is a vízszerelő budapest típusú keresésre, szóval egyidőben több keresleti érdeklődés tárgykörében eljutnak a felhasználókhoz, de róluk az is lejön tehát, hogy óriási tapasztalattal rendelkezve, biztosan minőségi munkát fognak végezni. Továbbá pedig betárazhatunk fűtésszerelői elérhetőségből is a télre, pedig most csak vízszerelőt kerestünk.

És mire alapozom, hogy feltételezhetünk komoly tapasztalatot náluk? Kezdésnek is, mindenféle kazántípusról, bojlertípusról, és szerelési munka mibenlétéről és egyebekről alaposan leírják, hogy ők mit tudnak arról a dologról, területről. Olyan szintekbe mélyedve, hogy mik a típushibák mondjuk. És ez az alaposság tényleg igaz egyes márkák általános bemutatására is, gyártsanak azok akár sokfélét, nem is csak a vízszerelő profiljába vágó eszközöket. Én még ilyen alapos oldalt sohasem láttam… Unical, Termomax, Teka, Delongi, Fagor, Samsung, Riho, Ferroli, Gorenje, Ravak, Hajdu, Indesit, AEG, Junkers és hosszú lenne még tovább sorolni, úgyhogy itt abba is hagyom. Ők viszont a legtöbbről már saját tapasztalatból is szólnak ezt-azt, szóval a hitelesség megteremtése ebben is sikeres.

Rögtön nagyon vonzó ajánlatot tesznek továbbá bizonyos címkékkel. (0-24-es ügyeleti szolgálat, akár egy órán belüli kiszállás, 30 évnél nagyobb tapasztalat – ilyenekkel) De ezek nem csak üres szlogenek tényleg, mert később leírják, mi támasztja ezeket is alá. De mindennél lényegesebb a legutolsó, a hosszú-hosszú tapasztalatra vonatkozó közlés, megintcsak. Ehhez ragaszkodjon mindenki szerintem! Mi azért szeretjük őket, mert tényleg az van, hogy amint beáll valami szokatlan helyzet az otthonunk belterében, néha úgy érezzük, hogy nagyon elrontottunk valamit azzal, hogy nem léptünk időben és ehelyett megvártuk, hogy valami elromoljon. De az ő szerelőiken meg mindig az látszik: ez is csak egy ismert jelenség, csinálták már ezerszer, úgyhogy hamar meglesz. Bármennyire is ijedünk meg mi, akik függünk a hétköznapokban és az otthonunkat illetően ezektől az eszközöktől, ők mindig megnyugtatnak már a helyzetet uraló viselkedésükkel is.

A nagydumás embereket én megismerem messziről, de akiből önmagától árad a magabiztosság, mert tényleg mindenhez ért a saját szakmáján belül, az más tészta. És a vizgazfutesszerelo24.hu szakemberei ilyenek szoktak lenni, ahogy az utóbbit leírtam. Ráadásul ők úgy szerezték meg ezt az amúgy már 32 éves tapasztalatot a pályán (mindegyiken, amit felsorolnak), hogy nem csak magánházak, lakások dolgain munkálkodtak rengeteget, hanem ipari területen is kiismerik magukat, dolgoztak építkezéseken, komolyabb létesítményeken. Nem csak valamiknek a megjavításán, hanem kivitelezésben is nagyon ott vannak! Hívhatja őket bárki. Egyszerre kiérdemelték tehát a korszerűség címkéjét, ami a netes jelenlétet illeti, ugyanakkor megnyugodhatunk: tényleg nem ma kezdték az „ipart”!