2024-04-18

Milyen segítséget lehet kapni egy pályázathoz?

Manapság rengeteg vállalkozás fordul külső segítséghez azért, hogy biztosan megfelelhessen egy pályázat követelményeinek. A vállalkozások sokszor nem rendelkeznek kellő kapacitással, így nagyon sok pályázati lehetőséget hagynak ki. A külső segítség ekkor nyújthat hatalmas előnyt, hiszen a pályázatíró cégek elkészítik a szükséges pályázatot. A Forráscentrumnál szakértők segítik az ügyfeleket a teljes folyamat során.

 

Vállalkozásoknak segítséget nyújtanak az Új Széchenyi terv GINOP pályázatán való elindulásban. Eddig már közel 900 nyertes pályázatot hoztak a cégeknek a Forráscentrum munkatársai. A pályázatokat természetesen sikerdíjas konstrukcióban vállalják el, így csak abban az esetben kerül kifizetésre a pályázatírás, ha az nyertesnek bizonyul. A pályázaton való elindulás első lépése, hogy a vállalkozásoknak meg kell küldeniük a szakemberek részére az előző év lezárt mérlegét. Ezt megtehetik több formátumban is. A szakemberek a pályázati alkalmasságot díjmentesen beminősítik. Természetesen más módon is lehet plusz pénzekre szert tenni. Ilyenen az EU pályázatok, a hitel vagy a kockázati tőke, esetleg egyéb forrás. A vállalkozásoknak minden beruházási döntésük igen nagy kockázattal jár. Egy finanszírozási konstrukció segítségével sokkal több lehetőség is kínálkozik a tervek megvalósítására. A szakemberek, pályázatírók mindig a legkedvezőbb feltételrendszer szerint választják ki a megfelelő forrást. A saját forrásban sokan bíznak, de ez nem mindig a legolcsóbb.

A pályázati források sokszor ingyen pénznek tűnhetnek a vállalkozások vezetőinek, de számtalan olyan előírás van, amelyeket be kell tartani, hogy a pályázatot elfogadják. Emellett a pályázatok sokszor önerőt is kérnek, amely plusz költséget jelenthet a vállalkozásoknak. Az EU által meghirdetett pályázatok sokszor nem a vállalkozásoknak megfelelő időpontban jelenik meg, ilyenkor a pályázatíró szakemberek tudnak segíteni abban, hogy mégis sikerrel induljanak. Nem mindig akkor történik meg a pályázatok kiírása amikor a vállalkozásoknak is éppen aktuális lenne, ezért magukat a projekteket kell a pályázatokhoz igazítani. Az ingyen pénzeket gyakorta megdrágítják az úgynevezett utófinanszírozások, de gondos odafigyeléssel ezek az összegek is csökkenthetők.