2024-06-16
Beltéri ajtó

Beltéri ajtó

Beltéri ajtó vásárlási tanácsok

Az első kérdés általában az, hogy csupán nyílászáró eszközre van szüksége, vagy olyan ajtóra, ami egyben a lakás ékszere is (forrás: szalafa.hu). A szalafa olyan beltéri ajtócsaládokat tervez, amelyek a modern, valamint a minimalista lakások hangulatához is illeszkedik. Az erőteljes és szigorú vonalvezetés a Minimal Trend-line belső ajtók egyik legfontosabb jellemzője. Fém csíkokkal, furnér filével élesen felosztják az ajtókat, de természetesen üveglappal is megrendelhetők.  Az üvegajtókat érdemes olyan otthonokba megvásárolni, ahol amúgy is kevés a természetes fény a lakásokban.

A tolóajtókat azokban a lakásokban érdemes beszerelni, amelyeknek kicsi a belterületük és a tulajdonosok a helyszűke miatt nem szívesen szereltetik be a hagyományos ajtókat. A tolóajtók amellett, hogy praktikusak még modern megjelenést is biztosítanak. Speciális vasalással kizárólag üvegből készítik el ezeket az ajtókat. Rendelhetünk víztiszta, savazott üveggel ellátott ajtókat, amelyekhez igény szerint rendelhetünk savmarásos vagy gravírozott mintákat. Ezekkel a mintákkal igazán egyedivé tehetjük otthonunkat. A könnyedén sikló ajtókat nagyon sokan kedvelik, hiszen a nyitása és a zárása is igen csöndes, így hálószobákba is bátran beszerelhetők. A klasszikus beltéri ajtók terén is jeleskedik a szalafa, hiszen a tradicionális formavilágot megtartva nemes anyagokból készítik el az ajtókat. A gyártás során diót, tölgyet, cseresznyét használnak, amelyeket polírozott beszegő lécekkel tesznek még különlegesebbé.

 

A Mod-Art ajtók tulajdonképpen a furnérok játékos felhasználásával készülnek el. A furnérok szépsége a beltéri ajtókon mutatkozhat meg a legjobban. A sötét és a világos faanyagok éles kontrasztjával különleges ez az ajtócsalád. Az ajtólapokon a furnérok rostirányával játszva egészen különleges és egyedi ajtók készülhetnek el. Ezeket az ajtókat igény szerint üveglappal is gyártják. Az MDF ajtók és a festett fehér ajtók sok helyen még mindig hódítanak. A jól kezelhető és finom anyagok MDF-ből készülnek. Ez az alapanyag igen jól marható és díszíthető így a variációk tárháza szinte végtelen. Az ajtókat dekorálhatják szegéllyel, de mart mintával is. Érdemes a szalafa kínálatát már most megtekinteni.