2024-07-18
grey goose vodka

grey goose vodka

A forrásvízzel kevert Grey Goose vodka

Az emberek szeretik a self-made történeteket, amikor egy ember egyedül hoz létre vagy visz véghez nagy dolgokat. Sidney Frank, a kilencvenes években megalkotta a Grey Goose vodka italt, amit milliárdokért adott tovább a Bacardinak. Ezzel minden idők egyik legjobb üzletét kötötte meg.

A Franciaországban gyártott márka lágy, őszi búzával készül. A búza erjesztése hatlépcsőzetes tartályban történik, aminek eredményeképp 20 fokos sör keletkezik. Ezt a folyadékot ötlépcsős eljárással desztillálják. Habár a kiindulási anyag búza, a desztilláció során a glutén távozik, így a késztermék gluténmentes. A desztillált alkoholt kalciumban gazdag forrásvízzel keverik.

A természetes forrás egyenesen a keverő berendezés alatt található. Az ezek után szűrt vodkát palackozzák és parafadugóval zárják. A Grey Goose Vodka Original mellett, ma már kapható citrom, narancs, körte és vanília ízesítéssel is. 1998-ban Chicago-i Égetettszesz Tesztelő Intézet a világ legfinomabb vodkájának nevezte. Világszerte preferált ital.