2024-07-18

A feszes has elérése pocak-típusoktól függően

Ha már több fogyókúrát, diétát is kipróbáltál, keményen edzel, de mégsem sikerült elérned a feszes hasat, akkor lehet, rosszul álltál a dologhoz. Először is tudni kell, hogy minden pocak más, így mindegyikhez más diéta és edzésforma dukál. Az is köztudott, hogy a fogyókúra nem elég megfelelő mozgás nélkül. Ezért a különböző pocak-típusokhoz más és más típusú diétát és edzésprogramot csoportosítottunk.
Stressz-pocak:
A stressz pocak a stressztől alakul ki, főleg a köldök és a rekeszizom körüli területen rakódik le a felesleg. Aki sokat stresszel (például a maximalisták), az sokkal fogékonyabb lesz különböző emésztési problémák kialakulására is (puffadás). Aki stressz-pocakkal rendelkezik, a feszes has elérése érdekében fogyasszon sok magnéziumot tartalmazó ételt (spenót, kel, brokkoli), magvakat és mogyoró-, dióféléket. A magnézium sokat segít a stressz kezelésében is, de már egy finom kamillatea is nyugtató hatással bír. Ezen kívül fontos a főételek megtartása, a gyorsételek és nassolás kihagyása az étrendből. Edzéskor ne a zsírégetésre tegyük a hangsúlyt, ne alkalmazzunk kardió gyakorlatokat! A fogyásban és a szervezet lenyugtatásában segít a jóga, a nyújtó gyakorlatok, a meditáció, hosszú séták, és a súlyzókkal végzett gyakorlatok.

Hurkás pocak:

Ebben az esetben a fölösleg kis hurkákat képez a hason. Ennek oka a kevés mozgás és a sok finomított szénhidráttal teli ételek. A feszes has elérése érdekében sok-sok feldolgozatlan, friss ételt, halat, tojást, bio húst és zöldségeket kell fogyasztani. Az olajos hal, a magvak és az avokádó tele van jótékony zsírokkal, amik segítenek a rekeszizom környékén felhalmozódott hurkákat elégetni. Az alkohollal nagyon kell vigyázni, lebomlás után cukorként lerakódik a csípő tájékára, megakadályozva a zsírégetést, addig, amíg a szervezet fel nem dolgozza. Nem kell komoly edzésprogram, csak sok mozgás, hosszú séták, kitörések, guggolások, néhány felülés és jóga.
A mami pocak
Ez a megereszkedett pocak azokra a kismamákra jellemző, akik nemrég szültek, és a baba teljesen lefoglalja őket. Ebben az esetben is fontos odafigyelni az étkezésre. A halolaj rendkívül hatékony módon segít beindítani a zsírégető hormonokat. A jótékony zsírokban, olajokban gazdag magvak és olívabogyó nem csak a zsírégetésben és a vitaminok hatékony feldolgozásában segítenek, hanem a fáradtság leküzdésében. A feszes has érdekében az edzést természetesen csak az első 6 hét után szabad csak elkezdeni. Érdemes finom gyakorlatokkal kezdeni (Kegel gyakorlatok), majd a PC izmokat kell mozgatni, összehúzni, és elernyeszteni naponta többször. Érdemes kerülni a felüléseket, és inkább nyújtásokra összpontosítani.