2024-07-18
festővászon

festővászon

A festővászon minden művésznek kötelező elem

Minden művésznek kell pár alapfelszerelés, ami elkíséri a mindennapokban. A festővászon ebbe a kategóriába tartozik és ma már rengeteg típus közül választhatunk. A kezdőknek érdemes az előre kifeszített vásznak között nézelődni, mivel így biztosan könnyebb lesz a festés.

Ezen belül, többféle méretet is találunk, ami segít kiválasztani a tökéletes festményt. Valójában egyáltalán nem mindegy, hogy egy apró és kecses művön dolgozunk vagy hatalmas, de minimalista remekművet készítünk el. Az sem mindegy, hogy milyen eszközökkel akarunk dolgozni, hiszen az akvarell nem fog a vásznon, az olajfestéket pedig gyakorolni kell.

Ha nem a kezdő szinten vagyunk, akkor bátran választhatjuk a tekercsben kapható festővászon készletet, mert így lényegesen olcsóbbra jön ki a művészkedés. Ha pedig igazi újdonságot próbálnánk ki, akkor a digitális festmény olyan előny, amit mindig magunkkal vihetünk és nem kell sem vízről, sem festékről, sem ecsetről gondoskodnunk. Összeségében az a legjobb, ha minkettőt gyakoroljuk.