2024-04-18
tárhely

4 fontos faktor, amelyet érdemes figyelembe venni, amikor tárhely szolgáltatót választunk

A megfelelő tárhely szolgáltatót megtalálni sose volt könnyű feladat. A megfelelő döntéshez több különböző faktort kell figyelembe vennünk. Egy rossz választásnak hosszú távú negatív következményei lehetnek. Ilyenek például:

  • Felesleges pénzkidobás, amit mindenki szívesen kerül el.
  • Negatív hatással lehet az oldal rangsorolásának a keresőoptimalizálás szempontjából. (Ami a Google 3. oldalán jelenik meg az olyan, mintha nem is létezne.)
  • Hatással van a vállalkozásunk megbízhatóságára.
  • Ha lassú az oldalunk, az a vállalkozásunk a végét is jelentheti.

Amerikai felmérések szerint a kontinensükön évente akár fél milliárd dollárt is a szemétbe dobnak a rossz tárhely szolgáltatások miatt. Gyaníthatjuk, hogy Európában is hasonló lehet a helyzet.

Hogyan válasszunk jól online tárhelyet?

Ahhoz, hogy az online megjelenésünkre költött összeg ne vesszen kárba, csak egy út vezet: megfelelő szolgáltatót kell választanunk.

Mikre érdemes odafigyelni? Elsősorban érdemes mások beszámolóit, véleményeit megismerni. Ebben a szektorban a tapasztalat aranyat ér. Meg egyébként is: olcsóbb más hibájából okulni, mint a sajátunkból. De mindezeket az ízetlenkedéseket félretéve, kiemelnénk, hogy egy szolgáltatónál a legfontosabb faktor az a sebesség, amivel a honlapunkat fel tudják ruházni.

A sebesség létfontosságú

A megbízható, gyors szolgáltató, akár még drágábban is megéri, hiszen a megbízható honlap üzletileg szempontból is elég hasznos. Ellenkező esetben az ügyfelek hamar meggondolhatják magukat, tehát egy lassú, rosszul futó honlap miatt akár fontos ügyfelektől és profittól is eleshetünk. Ugyanilyen fontos az elérhetőség. Pontosan a weblapunk havi és éves elérhető óráinak száma.

Fontos azt is tudni, hogy helyi vagy külföldi szolgáltatónál vagyunk

A helyi szolgáltatások javíthatnak a regionális vállalkozások webes elérésein. Ellenben egy messzi szerveren levő honlap elérési ideje nagymértékben nőhet a távolság miatt.

A technikai támogatás szempontjából érdemes olyat választani, ahol könnyen el tudjuk őket érni a nap bármelyik szakában és ahol nem kell sokat várni arra, hogy foglalkozzanak a problémánkkal.

A Chat támogatás manapság igen gyakori, sőt, azt is mondhatnánk, hogy szinte gyanús, ha nincs egy szolgáltatónak manapság ilyenje. Tehát ez lassan már egyáltalán nem lesz extra elvárás egy tárhely szolgáltatótól.

Érdemes odafigyelni az anyagi vonzatra is

Az anyagi faktorral kapcsolatban azt mondhatnánk, hogy általánosságban véve egy jó szolgáltatónál találunk olcsóbb és drágább megoldásokat is egyaránt. Nyilvánvalóan az igényeinkhez kell viszonyítani a szolgáltatás megválasztását is. Főleg ha vállalkozásunk honlapjához keresünk szolgáltatót, akkor semmiképpen nem szabad ezen spórolni.

Természetesen feleslegesen sem érdemes olyan szolgáltatásokért fizetnünk, amelyekre nincs szükségünk. Mindig legyen egy pontos képünk arról, hogy mire van szükségünk és törekedjünk a minőségi szolgáltatás megválasztására, mint amit a Servergarden is nyújt a tárhely szolgáltatási csomagjaiban minden ügyfelének!